March 09, 2012

LAWAK! KOLEKSI JAWAPAN EXAM

Selalu kita tengok ada jawapan exam yang jenis karangan. Itu pun karangan bahasa Melayu yang dikarang oleh budak sekolah cina. Kali ini kita tengok yang ini pulak. Haha.. Lawak..!











#SEBENARNYA KITA TAK SEDAR. MEREKA INI KREATIF =,=

February 26, 2012

#Keagamaan- NIKMATNYA HIDUP BERUMAH TANGGA

Pernikahan itu adalah salah satu anugerah dan nikmat yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada hamba-hambaNya, khususnya kepada kita iaitu umat Rasulullah SAW. Pernikahan merupakan jalan yang sah lagi diredhai oleh Allah SWT bagi menghalalkan hubungan antara lelaki dan perempuan..

Sudah menjadi fitrah manusia yang sihat bahawa seorang lelaki akan tertarik kepada perempuan, dan begitulah sebaliknya. Maka, apabila telah wujud rasa suka dan cinta seorang lelaki kepada seorang perempuan, syariat Islam telah menyediakan pernikahan sebagai jalan memanifestasikan kecenderungan dan kecintaan yang wujud di antara dua insan tersebut.

Firman Allah SWT yang lebih kurang maksudnya:

“Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang mengetahui.”
(Surah Ar-Ruum, ayat ke-21)

Sememangnya fitrah seseorang lelaki akan menyukai perempuan, dan seseorang perempuan akan menyukai lelaki. Rasa suka, cinta, dan cenderung itu adalah fitrah yang tidak boleh dinafikan malah tidak perlu dinafikan. Apa yang penting ialah perasaan itu haruslah disalurkan dan dimanifestasikan dengan cara yang halal dan baik..

Imam Al-Ghazali menyatakan bahawa cinta itu adalah kecenderungan jiwa kepadanya (kepada sesuatu yang dicintai itu) kerana keadaannya yang merupakan suatu kenikmatan kepadanya. Semakin bertambah kenikmatan, semakin bertambahlah kecintaan.

Menurut Ibn Qayyim Al-Jauziah seorang ulama besar telah menyatakan bahawa cinta mempunyai tanda-tanda;

1. Ketika mereka saling mencintai maka sekali saja mereka tidak akan pernah saling mengkhianati, mereka akan saling setia sentiasa, memberikan semua komitmen mereka.

2. Ketika seseorang mencintai, maka dia akan mengutamakan yang dicintainya, seorang isteri akan mengutamakan suami dalam keluarga, dan seorang suami tentu saja akan mengutamakan isteri dalam hal perlindungan dan nafkahnya, mereka akan sama-sama saling mengutamakan..

3. Ketika mereka saling mencintai maka sedetik pun mereka tidak akan mahu berpisah, lubuk hatinya selalu saling terpaut.. Meskipun secara fizikal berjauhan, hati mereka seolah selalu tersambung.. Ada do’a isterinya agar suami selamat dalam perjalanan dan memperoleh kejayaan dalam pekerjaan. Ada tengadah jemari isteri kepada Allahi supaya suami selalu dalam perlindunganNya, tidak tergelincir.. Juga ada ingatan suami yang sedang membanting tulang meraup nafkah halal kepada isteri tercinta, sedang apakah gerangan isterinya, lebih semangatlah ia...

Allah SWT melengkapkan manusia dengan pancaindera yang dengannya manusia dapat merasai kenikmatan dan kelazatan dalam perkara yang disukai dan dicintai. Dalam salah sebuah hadith yang dipetik oleh Imam Al-Ghazali di dalam Ihya’ ‘Ulumuddin;

Rasulullah SAW bersabda yang lebih kurang maksudnya:

“Tiga hal dari duniamu yang dijadikan aku menyukainya, yakni: wangi-wangian, wanita, dan kesejukan hatiku dalam solat.”

Maka, kesukaan yang diwujudkan antara seorang lelaki dan perempuan itu, haruslah disatukan melalui jalan pernikahan.. Sudah tentu, pernikahan itu ada syarat-syaratnya dan adab-adabnya.. Adab-adab dalam pernikahan perlu diberikan perhatian yang teliti kerana pernikahan membawa erti yang cukup besar. Antara tujuan pernikahan adalah bagi menghalalkan perhubungan antara seorang lelaki dan perempuan..

Antara erti yang paling besar melalui pernikahan adalah pernikahan ini merupakan suatu ibadah, yang dapat membantu kehidupan beragama seseorang itu. Dalam salah sebuah hadith, Rasulullah SAW menerangkan betapa besarnya erti pernikahan dalam konteks melengkapkan agama seseorang itu.

Sabda Rasulullah SAW yang lebih kurang maksudnya:

“Barangsiapa yang telah dikurniakan oleh Allah dengan isteri yang solehah, maka ia telah dilengkapkan sebahagian daripada agamanya. Maka, bertaqwalah kepada Allah untuk sebahagian yang lain itu.”
(Hadith Riwayat At-Tabrani dan Al-Hakim dan dinyatakan sahih sanadnya)

Dalam matan yang lain, disebut bahawa pernikahan itu melengkapkan separuh daripada agama, dan hendaklah bertaqwa kepada Allah untuk separuh lagi.. Justeru, hal ini seharusnya menggambarkan kepada kita melalui jalan pernikahan itu dapat melengkapkan sebahagian besar daripada agama. Hal tersebut, sudah tentu berkait rapat dengan maksud dan hikmah pernikahan yang lain.

Antaranya, melalui pernikahan kelangsungan hidup manusia sebagai manifestasi tanggungjawab khalifah dapat dipastikan berlaku. Melalui pernikahan juga akan dapat meneruskan kehidupan manusia, melalui anak-anak yang dilahirkan. Anak-anak yang dilahirkan itu akan lahir sebagai umat Rasulullah SAW. Maka, apabila terdidik pula anak-anak itu dengan baik menjadi anak yang soleh dan solehah, berbanggalah Rasulullah SAW dengan bilangan umat baginda yang banyak. Ibu bapa akan mendapat kebaikan, dan masyarakat akan mendapat manfaat.

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Kahwinilah olehmu wanita yang pencinta (sangat mencintai suami dan anak-anak) dan peranak (subur). Maka sesungguhnya aku bermegah-megah dengan banyaknya kamu (umat Rasulullah) itu terhadap nabi-nabi yang lain di hari kiamat.”
(Hadith Riwayat Ahmad dan Ibnu Hibban)

Pernikahan juga adalah merupakan perkara yang akan dapat menenangkan jiwa, serta membantu proses untuk meningkatkan kualiti kerohanian seseorang. Hal ini demikian kerana melalui jalan pernikahan akan lebih memelihara kehormatan serta kesucian jiwa seseorang itu. Hati akan lebih tenang kerana sesebuah pernikahan yang baik itu akan dikurniakan oleh Allah SWT dengan ‘Mawaddah wa Rahmah’, yakni rasa kasih dan sayang.

Selain daripada itu, pastinya adalah lebih mudah bagi seseorang yang telah berkahwin untuk memelihara diri daripada melakukan dosa dan maksiat, termasuklah maksiat hati. Apabila seseorang itu lebih mampu memelihara dirinya daripada maksiat, maka lebih mudahlah untuk seseorang itu memberikan penumpuan kepada ibadah dan usaha mendekatkan diri kepada Allah SWT.

Sabda Rasulullah SAW yang lebih kurang bermaksud:

“Barangsiapa yang telah merasa sanggup (mampu) untuk berumahtangga, maka hendaklah ia bernikah. Sesungguhnya nikah itu lebih melindungi penglihatan dan lebih memelihara kehormatan. Dan sesiapa yang belum sanggup (mampu), hendaklah dia berpuasa, kerana puasa itu dapat mengurangkan nafsu syahwat.”
(Hadith Riwayat Bukhari)

Maka, apa yang penting untuk difahami adalah bahawa pernikahan itu merupakan salah satu cara untuk meningkatkan kualiti ibadah, serta seharusnya menjadikan seseorang itu lebih dekat kepada Allah SWT. Hal ini demikian kerana pada hakikatnya, pernikahan itu sendiri adalah merupakan satu kurniaan yang besar daripada Allah SWT kepada hamba-Nya.

Bukankah jodoh itu ketentuan Allah? Oleh sebab itulah kita dapat melihat pada hari ini, begitu ramai orang yang bercinta selama bertahun-tahun lamanya, tetapi akhirnya tidak sampai kepada pernikahan. Ada juga yang bercinta begitu lama, akhirnya menikah jua. Ada juga yang berkenalan hanya seketika, kemudian terus mendirikan rumahtangga.

Keadaan-keadaan tersebut seharusnya memberikan kepada kita suatu pengertian bahawa soal jodoh bukanlah terletak kepada usaha manusia, tetapi adalah merupakan ketetapan dan ketentuan Allah SWT. Usaha manusia itu hanyalah sebagai sebab. Maka, bagi sesiapa yang setelah menikah dengan seseorang itu, semakin jauh hatinya daripada mengingati Allah serta beribadah kepada-Nya, bukankah itu namanya kufur nikmat?

Kerana erti syukur itu, adalah apabila kita menghargai pemberian dan kurniaan daripada Allah SWT untuk lebih mendekatkan kita kepada-Nya. Justeru, adalah penting juga untuk difahami bahawa di sebalik kenikmatan dan faedah pernikahan, terdapat risiko dan cabaran yang seandainya seseorang itu lalai dalam menjalankan tanggungjawabnya, khususnya tanggungjawab kepada Allah dan kepada Rasulullah, maka pastinya seseorang itu akan mudah terjerumus dan terperangkap dalam hal-hal yang tidak baik yang hadir bersama sesebuah pernikahan...

February 03, 2012

ANDAINYA LELAKI TAHU

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


December 27, 2011

THE REAL MEANING OF CARS NAME

Peep..!Peep..!Ponn..!Ponn..!!ZZzz...tu kereta berbunyiLAH..hehe.
Korang suka kereta apa?Apa kereta idaman korang?Kereta apa yang korang pakai sekarang?Harini ni aku story pasal kereta.Boleh dikatakan majoriti kalau nampak kereta kat mana-mana dah tentu tahu nama atau model kereta tu.Tapi tahukah korang makna sebenar dari nama sesebuah kereta tersebut?Kalau ada yang masih tak tahu hari ini aku nak beritahu makna sebenar kereta-kereta tu.CHECK2!ROCK2!Yeah!!




BMW:BRING ME WOMAN





LEXUS: LUXURY EXPORTS TO UNITED STATES





FIAT: FAILURE IN ITALIAN AUTOMOTIVE TECHNOLOGY





FORD: FOR ONLY ROMANTIC DRIVERS





HYUNDAI: HOPE YOU UNDERSTAND NOTHING'S DRIVABLE AND INEXPENSIVE






VOLVO: VERY OLD LOOKING VEHICULAR OBJECT






PORSCHE: PROOF OF RICH SPOILED CHILDREN HAVING EVERYTHING






KIA: KILLS IN ACCIDENT





OPEL: OLD PEOPLE ENJOYING LIFE





TOYOTA: THE ONE YOU ONLY TRUST ALWAYS





PROTON: POWER WINDOW ROSAK OOHH TOLONG!!OHH NO!!! ( haha..yang ni rekaan je..jangan marah arrr!)







December 23, 2011

10 TEKNIK MENIRU DALAM PEPERIKSAAN

Korang pernah meniru masa exam tak?Siapa yang tak pernah meniru masa exam?Aku pun pernah meniru.Mesti macam-macam cara korang buat nak dapatkan jawapan masa exam kan?Kadang-kadang kalau pikir balik cara-cara tu buat aku geli hati.Kaw-kaw mata ni jeling nak dapatkan jawapan dari kawan.Si tukang beri tiru pula buat-buat kertas jatuh sebab nak bagi kawan sebelah jawapan..Haha.Tapi entri kali ni aku bukan nak ajar korang meniru masa peperiksaan.Aku nak ajar cikgu-cikgu tangkap kaki meniru semasa peperiksaan.





ANTARA TEKNIK-TEKNIK MENIRU SEMASA PEPERIKSAAN


#1:TENGOK KERTAS KAWAN SEBELAH

Cara ni memang selalu student guna.Buat-buatlah leher lenguh dan tension sebab fikir jawapan tak dapat-dapat.Sambil tu mata mula jeling seboleh-bolehnya kat kawan sebelah dan tengok kertas jawapan kawan sebelah.Teknik yang ni ramai student guna.Aku pun pernah guna juga dulu.Haha.

#2:TULIS NOTA PADA PEMADAM

Mula-mula ambil pemadam lepas tu guna pisau belah sikit kat badan pemadam.Kat tempat yang dibelah tu tulis nota yang penting.Lepas tu biarkan badan pemadam kembali seperti biasa.Bila exam bengkokkan badan pemadam kalau nak tengok nota yang ditulis.Dengan bangganya student macam ni meniru.

#3:PERGI TANDAS

"Cikgu..nak pergi tandas".Yang ni memang lepak gila kalau nak meniru.Padahal dalam tandas tu dah penuh dengan nota.Kalau dah kerap dan ramai sangat student pegi toilet apa kata cikgu sekat je la jangan bagi dieorang-dieorang ni pergi toilet.Jadi kejam sikit suruh je dieorang pegi toilet sebelum atau selepas peperiksaan.

#4:MENOLAK KERUSI ORANG DEPAN GUNA KAKI

Yang ni cikgu-cikgu kena tengok-tengok sikit siapa yang kaki menjalar dan nampak pelik.Terutama yang duduk bahagian belakang.Ada student yang tendang-tendang kerusi orang depan dia nak minta jawapan.Orang depan tu pn buat-buat angkat kertas tepi-tepi sikit nak bagi orang belakang tu meniru.Bila dia nak jawapan dia akan tolak-tolak kerusi orang depan guna kaki.

#5:MP3,MP4 atau sebagainya

Cikgu-cikgu kena jaga sikit pada yang bertudung khususnya.Student yang bijak meniru akan menggunakan MP3 dan sebagainya sebagai rakaman nota dan nota tu pun akan dieorang pasang di telinga dieorang ketika exam.Dengan hanya menyumbat earphone ketelinga tetapi wayar berjalur-jalur dalam baju,student macam ni akan meniru dengan muka yang relax ketika menjawab soalan.Tapi jangan relax sangat kalau pasang sound tahap paling kuat macam loudspeaker akhirnya kena koyak je kertas soalan tu..hihi

#6:GUNA TISU

Hanya guna tisu berharga 30sen,tetapi fungsi pada tisu tu menjadi 2in1.Student-student akan gunakan tisu konon-konon nak lap apa yang perlu masa peperiksaan.Pada masa tu lah akan pecah tembelang dieorang sebab pada tisu tu penuh dengan tulisan nota kecil-kecil yang dieorang buat sebagai teknik untuk meniru.Kreatif kan dieorang ni?

#7:TULIS DI MEJA

Nota dan formula memang popular akan ditulis di atas meja.Takut kena kantoi student akan cakap bukan dieorang yang tulis.Tapi kalau kantoi tulisan korang memang tak dapat la nak buat apa.Tunggu kena koyak kertas peperiksaan je.

#8:BAWA KERTAS LAIN

Masa peperiksaan pelajar akan bawa kertas lain yang mengandungi formula atau nota dan kertas itu pun diletakkan di bawah kertas jawapan.Disebabkan meja pun dah agak semak dengan kertas soalan dan kertas jawapan,cikgu-cikgu takkan perasan kehadiran kertas yang di bawah kertas jawapan tu.Student tu pun dengan selamba je muka dia jawab soalan.

#9:GUNA KUKU TANGAN

Ini pun student akan tulis maklumat kecil-kecil pada kuku guna pensel.Sebab pensel senang dipadamkan cepat-cepat kalau hampir kantoi dengan cikgu.Pada cikgu-cikgu apakata check dulu kuku dieorang sebelum peperiksaan sebagai alasan nak cek kuku panjang.

#10:GUNA PENSIL MEKANIKAL ATAU PEN

Buat nota kecil-kecil dan gulung-gulungkan lepas tu student akan letakkan gulungan kertas nota ke dalam pensil atau pen.Dan tutup semula pensil atau pen tersebut.Bila nak menggunakan nota tu student akan ambil semula kertas tersebut.Tapi kalau kerap sangat tengok pen tu akan kantoikan korang je.Tunggu time kena ketuk kepala dengan cikgu..hehe.


Apa-apa pun sebenarnya tak baik meniru masa peperiksaan.JUJUR!Walaupun aku pernah meniru kadang-kadang apa yang kita tiru tu tak semestinya betul.Contoh kalau kita tiru kawan tak semestinya jawapan kawan tu betul.Cikgu-cikgu pun dulu mesti pernah meniru kan?So,praktikkan je apa yang pernah korang buat masa sekolah dulu =)



#TAK BERTANGGUNGJAWAB PADA PELAJAR SEKOLAH DAN KOLEJ YANG MEMBACA#






December 21, 2011

TEORI LAPUK TANDA-TANDA PEREMPUAN MASIH DARA ATAUPUN TIDAK


Perempuan tak ada dara lelaki akan kisah. Ada juga yang dengar-dengar lelaki tak kisah.Macam mana orang zaman sekarang tengok perempuan masih dara atau tidak?Kadang-kadang aku pelik dan tefikir-fikir sahih dan logik ke teori dara tu yang orang zaman sekarang guna?.So hari ni aku nak buka topik pasal dara.18SX!Ini teori yang aku rasa tak logik :




1)Tumit kaki kemerah-kemerahan


Haiyaa...yang ni aku selalu dengar kawan-kawan aku cakap nak tengok perempuan masih ada dara ke tak tengok tang tumit dia.Kalau merah masih berdara.So kalau putih je kira tak ada dara laa?Tapi kalau yang hitam macam mana pulak?Haha..tak logik betul.Setahu aku tumit merah ke tak itu kaitan pressure darah kat kaki ke tumit korang.Tak percaya try tekan tumit kat lantai tengok merah ke tak tumit korang.


2)Bontot jatuh




Lelaki kalau nak tengok perempuan berdara ke tak tengok la bila perempuan pakai seluar ketat.Contoh bila perempuan tu berjalan-berjalan kat Mall pakai seluar jeans dieorang akan tengok gaya perempuan tu jalan dengan keadaan bontot perempuan tu.Kalau bontot perempuan tu jatuh maknanya perempuan tu tak ada dara lagi.Kalau bontot heiii mantap gila lelaki akan cakap "Dara lagi awek ni".Bukan lelaki je berpendapat macam tu.Majoriti kawan-kawan perempuan aku pun bagi pendapat yang sama.Heii..kesian la kat kaum kerabat perempuan yang berbontot leper.


3)Nipple berwarna pink-pink gitu


Entah aku pun tak tahu mana datang pendapat mengatakan "Perempuan Yang Masih Berdara Mempunyai Nipple Berwarna Pink".Pendapat ni aku dah lama tahu since zaman aku sekolah lagi.Tapi yang lawaknya mana ada perempuan Asia ada nipple warna pink. Rambut yang asal warna hitam pun dieorang kalerkan macam-macam warna.LOL!Lelaki lelaki yang layan macam2 web( tak nak list down web )je yang guna teori tak ada kaitan ni.


4)Selaput dara pecah




Yang ni memang public issue.Tapi bagi aku teori ni 50-50 aku nak percaya.Bagi aku macam mana pulak kalau perempuan tu selaput dara dia pecah sebab aktiviti lasak?Tak ke niaya dieorang tu kalau teori ni ditujukan pada dieorang?Then korang boleh pikir tak macam mana dengan perempuan yang tak berdara tapi selaput dara tak pecah?


Setakat ni 4 teori ni je yang aku selalu dengar sana sini.Untuk kaum lelaki pandai-pandailah korang lihat dan pikir sejenak logik atau tak teori ni.Kalau korang dah sayangkan perempuan tu TERIMA LAH DIA SEADANYA =D Untuk perempuan-perempuan kat luar sana yang ada dalam salah satu list atau kesemuanya jangan rasa down dan fikir korang takde dara sebab teori lapuk tu.Bagi aku teori lapuk tu tak boleh pakai.Bagi aku yang berada dalam aliran medical teori dara yang aku belajar masa zaman study dulu memang lain.Apa pun kalau korang sendiri nak tahu teori yang sebenarnya korang pegi lah buat SEX.OOoopss..tapi NIKAH dulu!Bukan kahwin!Bye!

wordless WEDNESDAY # 2