October 29, 2010

Gembira Dalam Kedukaan

Hmmpphh!
Arini ada taklimat dari pihak PTPTN college aku iaitu MUCH
Tak sabar-sabar gak nak tahu pasal apa
Tunggu punya tunggu orang dari Admission & Record pun datang
Dia bawa satu borang biru utk dilengkapkan
Dapat-dapat borang tu terkejut pula aku
Heh...Borang Tamat Pengajian



Bila tengok borang tu tiba2 lak ada satu perasaan sedih datang dalam diri aku. Ye la..dulu nak-nak sangat tinggalkan kolej nei. Skrg, rasa sedih sebab terlalu banyak kenangan aku di kolej nei..

Masa tahun pertama..kenangan aku,akibat demam terlalu panas sampai aku tido 4jam dlm kelas..time tu aku dianggap mcm anak lecturer je time tu. Ye la..tak perlu belajar..dia suruh tidur..hehe!

Masa tahun kedua..hehe..yang nei mcm gatal je. Masa tu aku sem 3 dan masa tu aku sedang tunggu klas. Jadi, aku duduk di cafe je la utk makan. Ada banyak budak-budak junior makan kat situ. Dan..hinggalah mulut aku yang agak teruk nei, aku terrrr kutuk sorang laki..perghh! Kutuk kencang-kencang laa pasal dia. Tak tahu lak dia dengar! Dan start aritu aku kenal dia dan dia mmg kenal muka aku la. Sape tak kenal kalau orang tu kutuk kite? Hek..! Kenal dan kenal..alamak! Fall in Love..!!budush aku nei cinta dgn junior yang aku kutuk..hee..dan...cinta kami tak lama. Tak mahu lah explain byk-byk. Cedeyh!

Masuk tahun ketiga..agak kelam kabut sedikit sebab makin dekat time nak habis belajar makin banyak dan menimbun-nimbun assignment.TAK SUKA!Masa tu juga la banyak tempat-tempat posting yang aku wajib merantau kena pegi..antaranya JOHOR BHARU dan PAHANG.! Erm..terlalu banyak kenangan dan time tu aku cuba tumpukan pehatian pada pelajaran dan sekaligus cuba lupakan mamat junior kolej aku tu.

Dan..sampai lah arini aku duduk mengadap laptop memblogging kan diri. Sedar tak sedar dah nak masuk bulan 10. Tak lama je lagi.. 23 Disember 2010 aku akan meninggalkan segala memori dan kenangan masa begelar student..Yihaa!

October 28, 2010

kenapa hati selalu sakit?

kenapa hati selalu sakit?
sebab saya tak pandai jaga hati awak
dan awak tak pandai menjaga hati saya
kenapa hati selalu sakit?
sebab kita memang dicipta takkan bersama
dan saya..akan sentiasa akan cuba melupakan awak..
kenapa hati selalu sakit?
sebab kita selalu membuat jadi yang terburuk dan bukan terindah
kenapa hati selalu sakit?
sebab akhirnya kita yang memilih jalan itu
saya juga akan cuba pergi jauh dari hidup awak tak lama lagi...
semuanya akan selesai............ :'
(

October 21, 2010

mama..saya minta maaf



mama...
saya minta maaf
sejujurnya saya tidak sanggup melakukan semua itu pada mama
saya terpaksa melakukannya
saya terpaksa menipu mama
mama...
sekali lagi saya minta maaf
adakah saya ini masih boleh ditempatkan di telapak kaki mama?
mama..
tolong maafkan saya jika hal ini terbongkar
saya sayang sangat mama
mama da banyak bersusah demi saya di Kuala Lumpur ini
mama ibu yang tabah
terbaik untuk saya
meski anak-anak mama yang lain membenci mama
tapi saya tau mama tak sejahat itu
mama baik

I LOVE U MAMA


ikhlas dari Ain Laili

mama lahirkan saya itu sudah cukup berbaloi bagi saya :'(

October 15, 2010

DILLEMMA ( keletihan )



Makin hari hidup ni makin rumit
Dan satu persatu hidup aku makin dilanda masalah
Dalam hati cakap "sabar,sabar,sabar"
Tapi sampai bila boleh sabar?
Tak mungkin sampai kiamat aku boleh sabar
Makin banyak benda yang bebankan otak aku dan banyak yang aku kena fikir
aku boleh GILA sudahnya
Kadang-kadang aku sendiri jeles tengok kehidupan orang yang gembira,happy,ceria
Tapi mungkin orang-orang tu akan cakap " semua orang ada masalah..takde org yg takde masalah"
Yaa..!Aku tahu..tapi aku tetap pada anggapan aku hidup aku cuma dibebani masalah
YA ALLAH kuatkan lah hati hamba-MU ini........





MUKA ku yang SERABUT.Nyampah pulak!


Tapi semenjak sehari dua nei aku didatangi masalah baru
Dia datang kembali setelah sekian lama pergi... OH NO!



cawan ROMANTIK



Dan.... Terjadi lah satu lagu nei.. Katanya cerita dongeng




you think i'd leave your side baby
you know me better than that
you think i'd leave you down when you're down on your knees
i wouldn't do that
i'll tell you you're right when you want
ha ah ah ah ah ah
and if only you could see into me

oh when you're cold
i'll be there
hold you tight to me

when you're on the outside baby and you can`t get in
i will show you you're so much better than you know
when you're lost and you're alone and you cant get back again
i will find you darling and i will bring you home

and if you want to cry
i am here to dry your eyes
and in no time
you'll be fine

you think i'd leave your side baby
you know me better than that
you think id leave you down when you're down on your knees
i wouldn't do that
i'll tell you you're right when you (want)*******
ha ah ah ah ah ah
and if only you could see into me

oh when you're cold
i'll be there
hold you tight to me
when you're low
i'll be there
by your side baby

oh when you're cold
i'll be there
hold you tight to me
oh when you're low
i'll be there
by your side baby


October 14, 2010

CROW ZERO



Ada movie best yang aku nak kongsikan.CROW ZERO!Tak rugi kalau tengok.Ceritakan nei mengisahkan tentang Yakuza atau samseng disebuah sekolah Jepun yang juga dikenali sebagai sekolah samseng.Terbaik Oohh!Konsep cerita nei bejuang habis-habisan.Yeaaah!Dengan elemen-elemen pemakaian dioerang teselit dengan lawak-lawak disamping awek-awek Jepun yang cun buatkan jalan ceritanya seronok.Jangan lupa tonton OK!Tak rugi beb!




October 13, 2010

Blog Baru Saya

Ini blog baru saya setelah sekian lama saya menutup blog dan entry-entry
Saya sentiasa menantikan hari-hari saya yang ceria walau hidup saya agak rumit semenjak ketika ini
Saya juga menantikan follewers saya
Sekian,terima kasih :)